Ontdek de producten van Schouten Dental met voordeel!
02/05/2016
Uitgelicht: Straal- en polijstmiddelen
06/09/2016
Toon alles

Stap-voor-stap Model Systeem 2000: Profident 2010

Dit innovatieve en betrouwbare modelsysteem verzekert maximale precisie en bespaart tijd en materiaal. Het is onnodig om gewone en dure uitrustingen aan te schaffen. Profident 2010 kan ook voor hoogwaardige zaagmodellen gebruikt worden. Met de afdruk van de preparatie kan het complete model inclusief de sokkel in één stap gemaakt worden. Profident 2010 heeft een voorgevormde dimensionale stabiele split-cast. De in twee verschillende maten verkrijgbare componenten en basisplaten zijn herbruikbaar en dekken alle voorkomende situaties af.

De afdruk prepareren

Alle onderdelen van Profident 2010 worden onderstaand benoemd en omschreven. Het pakket van Profident 2010 bestaat uit meerdere maten. Tijdens deze uitleg maken we gebruik van maat 2 in het Profident 2010 pakket.

1. Basis pin plaat
2. Split-cast plaat
3. Modelmanchette
4. Archiveringsplaat
5. Verwijderingsapparaat/hulpstuk
1. Snij de afdruk om de ondersnijdingen van de afdruk te verwijderen. Met de bovenste afdruk is het essentieel om de hoogte te positioneren met het palatum.

Opmerking: hoe nauwkeuriger het palatum is gesneden, hoe beter het model.
2. Maak alleen gebruik van de Profisep 2010 seperatievloeistof in het Profident 2010 pakket om de basis plaat te scheiden. Spray de seperatievloeistof op de filmlaag en draai het direct om. Blaas de seperatievloeistof niet droog, omdat dit de seperatie filmlaag kan beschadigen. Desinfecteer de afdruk terwijl de seperatievloeistof droogt (droogtijd is gemiddeld 1 tot 2 minuten). Vervolgens plaatst u de modelmanchette op de basis pin plaat.

Opmerking: nadat het seperatievloeistof droog is, wordt de oppervlakte van de basis pin plaat mat.

Het model maken

3. Giet de afdruk en vul de basis pin plaat met dental stonegips (bijvoorbeeld Hinriplast N). Vervolgens positioneert u de gegoten afdruk in het midden van de basis pin plaat.

Opmerking: verwijder de overtollige stonegips met een gipsmes.
4. Verwijder het model van de afdruk na de voorgeschreven uithardingstijd van de stonegips. Verwijder het witte modelmanchette en trek de basis pin plaat van de split-cast om het verwijderingshulpstuk in de gaten te positioneren.
5. Plaats het verwijderingshulpstuk in de gaten van de onderkant van de basis pin plaat. Draai met het verwijderingshulpstuk het model van de basis pin plaat.

Let op: ga voorzichtig te werk, als het model kantelt, draai het terug en positioneer het hulpstuk opnieuw tot het model gelijkmatig staat.
6. Trim het gipsmodel met een droge of natte trimmer. Het is niet nodig om de eerste rij pinnen bloot te stellen. Wanneer u gebruikmaakt van een natte trimmer, dient u direct alle stof/gipsresten in de gaten van de pinnen te verwijderen.

Belangrijk: Het is van belang dat de tandboog alleen getrimd wordt tot de lijn op de verwijderingsplaat (die zichtbaar is op het model (dermacation line)) tot individuele elementen gelijkmatig worden verhoogd.
7. De basis pin plaat moet altijd schoongemaakt worden voor het terugplaatsen van het ongezaagde model. Profisep Clean, een spray om schoon te maken, is een ideale accessoire om de basis pin plaat schoon te maken, omdat het seperatievloeistof oplost. Deze spray wordt optioneel aangeboden.

1. Spray op de basis pin plaat
2. Wacht 30 seconden om het middel te laten werken
3. Spoel het met water
4. Klaar voor gebruik
8. Uiteindelijk zaagt u het gipsmodel. Expansie van de stonegips eindigt aan de zaagsnede, dus de segmenten mogen niet groter worden dan 3 elementen.

Tot slot verwijdert u alle stofresten van de stonegips, bijvoorbeeld met een kleine borstel of stoomreiniger en herplaatst u alle segmenten op de schoongemaakte basis plaat.

Video tutorial

Profident 2010 en optionele producten online bestellen

Webwinkel