Dentalsep K, een isolatiemateriaal
29/12/2015
Premium zirkonium van Nacera
22/04/2016
Toon alles

Hinrigel, een elastische dupliceergel

Hinrigel is een elastische dupliceergel voor het omzetten van prothese van was naar kunststof(giettechniek), het dupliceren van gips modellen en is tevens te gebruiken voor het maken van vuurvaste modellen. Hinrigel is een omkeerbaar gefabriceerd hydrocolloïd met een hoge kwaliteit aan natuurlijke ingrediënten en stabiliserende stoffen. Conserveermiddelen beschermen Hinrigel tegen schimmelvorming en garanderen een lange houdbaarheid wanneer juist gebruikt.

Hinrigel is een uiterst precieze gel die perfect gebruikt kan worden bij de giet techniek. De gel kenmerkt zich door zijn uiterste precisie en definitie, waardoor zelfs de fijnste modellaties perfect kunnen worden omgezet. Ook onderscheidt de Hinrigel zich door zijn lange levensduur. Hinrigel is te gebruiken met elke gebruikelijke gelketel. Als er geen beschikking is over een gelketel kan de gel ook verwarmd worden in een magnetron.

Hinrigel is uitermate geschikt voor het dupliceren van gipsmodellen, bijvoorbeeld voor frame modellen, modellen voor partiele protheses of modellen voor facings. Door de uitermate fijne detaillering wordt een perfect duplicaatmodel gegarandeerd. Hinrigel maloppervlakken hoeven niet behandeld te worden met een speciaal (solution) oplosmiddel/oplossing. Hinrigel is erg vloeibaar, volume bestendig en de omtrek is scherp gedefinieerd. Het oppervlakte van de mal is glad.

Gebruiksaanwijzing

Gelketel
1. Knip Hinrigel in kleine stukken en voeg ze toe aan de gelketel zonder water.
2. Stel de smelttemperatuur in op 93⁰C en de giet tempratuur op 50⁰C graden.
3. Breng de gel niet aan de kook. Als de gel meerdere keren wordt verwarmd moet deze constant blijven draaien.
Smelttempratuur: 93⁰C
Giettempratuur 50⁰C

Alternatieve manieren
Hinrigel kan ook gesmolten worden in de magnetron en kan gesmolten worden op 600W in 2 minuten (onder toezicht).

Ook kan er gebruik gemaakt worden van een pan.

Hersmelten van Hinrigel
Hinrigel mag meerdere malen gesmolten worden. Correct gebruik en opslag verlengt de levensduur. Maak Hinrigel direct schoon onder stomend water nadat de modellen zijn verwijderd.

Snij/knip Hinrigel in kleine stukken en stop ze in de gelketel zonder water toe te voegen. Houd de deksel op de gelketel om vocht verlies te voorkomen.

Houdbaarheid van Hinrigel
Hinrigel 36 maanden in een ongeopende verpakking op kamertemperatuur houdbaar.

Verpakking
Hinrigel wordt verpakt in een hersluitbare emmer van 6 kg.

Dupliceergel bestellen

Bestel dupliceergel via onze webwinkel of bestel d.m.v. een e-mailbericht.
Webwinkel