Cuvetteloze dupliceertechniek

1. Het model voorbereiden

Gebruik geen vochtig/nat model, alleen droge modellen kunnen gedupliceerd worden. raadpleeg de volledige lijst van materialen die niet samen gaan met siliconen.

2. Ontvetten en reinigen

Indien nodig, moet het voorbereidde model worden gereinigd en ontvet met Dentalsol (art. nr. 109401) voordat het gedupliceerd wordt.

3. Drogen

Laat het model gedurende 2 minuten drogen. Vervolgens kunt u het model heel voorzichtig schoonspuiten met perslucht.

4. Plaats de dupliceerkleefband om het model

Plaats de dupliceerkleefband rond het bereidde, gereinigde en gedroogde model. Laat een minimale afstand van 5 mm tussen het model en de dupliceerkleefband.

5. Stabiliseringplaten voor de dupliceermal

Stabiliseringsplaten worden gebruikt voor het stabiliseren van de dupliceermal. Stabiliseringsplaten zijn verkrijgbaar in 4 maten.

6. Fixeerstatief

Kies de juiste stabiliseringsplaat en schroef deze vast op de draadstang van het fixeerstatief. Zorg ervoor dat de stabiliseringsplaat niet in contact komt met de dupliceerkleefband.

7. Doseer de siliconen

Dentalsil dupliceer siliconen zijn geschikt voor gebruik met de cuvetteloze dupliceertechniek. Het is belangrijk om de aanwijzingen en instructies van het product op te volgen tijdens gebruik.

8. De siliconen mixen

Het wordt aangeraden om de dupliceer siliconen vacuüm te mengen gedurende 40 seconden. Laat de siliconen onder druk uitharden nadat de siliconen uit de dispenseermachine komen. Maak gebruik van het dupliceerkruis bij het laten uitharden van de dupliceer siliconen onder druk.

9. Vacuüm mixen

Vacuüm mengen of uit laten harden onder druk zorgt ervoor dat de dupliceer siliconen zo homogeen mogelijk zijn.

10. De siliconen gieten

Na het mengen van de dupliceer siliconen volgens de instructies, giet het de siliconen in een dunne stroom met een hoogte van 40 tot 50 cm boven het gipsmodel.

Let op: altijd in het midden van het model gieten.

11. functie van de stabiliseringsplaten

Stabiliseringsplaten worden gebruikt als basis van de cuvetteloze dupliceertechniek om een stabiele basis te krijgen. Deze worden gebruikt om vervormingen in het duplicaatmodel te voorkomen.

12. Fixeren van de stabiliseringsplaat

Laat de stabiliseringsplaat in de siliconen zakken tot de siliconen door de retentie gaten aan de zijkant van de plaat stroomt. De stabiliseringsplaat moet niet volledig worden bedekt met siliconen.

13. Dwarsdoorsnede

Verwijder de dupliceerkleefband na het uitharden. Vervolgens kunt u het model verwijderen, indien nodig, met behulp van perslucht.

14. Afwerken van de siliconen dupliceermal

Verwijder alle oneffenheden met een schaar vanaf de zijkant en controleer de mal voor het gieten van een nieuw gipsmodel.

Onderstaand een verdere presentatie van de cuvetteloze dupliceertechniek.

Webwinkel