3D systemen en equipment

Dental 3D printers

Voor de tandtechniek hebben we diverse 3D printers verkrijgbaar voor het produceren van kronen en bruggen, boorsjablonen, veneers, partiële, kaakmodellen en andere tandheelkundige modellen. Deze dental 3D printers zijn niet alleen erg kosten- en tijdbesparend, maar ook nog eens zeer efficiënt. Zo heb je binnen een aantal uur een groot aantal tandheelkundige modellen geproduceerd, wat normaal een aantal dagen aan tijd zou kosten.

Dental 3D printers

Personal

3D scanners

Syntec levert diverse 3D scanners voor een groot aantal toepassingen. Deze 3D scanners zijn niet alleen zeer gebruiksvriendelijk, accuraat en snel, maar kunnen bovendien ingezet worden voor het scannen van objecten van verschillende grootte en mate van complexiteit. Dit maken deze 3D scanners dan ook zeer geschikt voor een groot aantal sectoren. Hierbij kunt u denken aan de medische sector, industriële sector, productontwikkeling, media & design, kunst en nog vele andere sectoren. Voor de dentale en sieraden industrie worden 3D scanners van Activity gebruikt. Deze desktop 3D scanners zijn zeer geavanceerd en kunnen gebruikt worden voor tal van toepassingen. Met software als dentCreate! zijn de Activity 3D scanners zeer eenvoudig in gebruik.

Desktop

Desktop 3D Scanners

Software

Schouten levert diverse 3D software oplossingen voor een breed toepassingsgebied en voor diverse hardware oplossingen als cad/cam, 3D printers en 3D scanners. Naast het leveren van desktop scanner voor het scannen van gipsmodellen voor het vervaardigen van o.a. kronen en bruggen (Activity software) is er ook dentale CAD software. CAD software voor dentale restauraties als kronen, bruggen, steggen, bite splint en abutments kunnen worden ontwikkeld op dentCreate software van ExoCad en dentProgress van Smart Optics. Voor onze milling machines van o.a. de Hinrimill leveren wij de bijhorende CAM software. Ook is het mogelijk gipsmodellen te maken middels een dental milling machine. Wanener u bijvoorbeeld een intra oral scanner gebruikt kunt u makkelijk het model frezen middesl de ProfiCad software.

Software

Handheld 3D Scanners

Freesmachines

Onze Hinrimil 5 en Hinrimil 5,8 zijn hoogwaardige freesmachines van echte Duitse kwaliteit. Door het bekende VHF vervaardigde systemen zijn als twee verschillende modellen te verkrijgen. De Hinrimil 5, een 5 assige frees machine wat als tafel model in staat is kronen en bruggen of werkstukken te frezen uit de bekende 98,3 (met rand) zirkonium schijven. De Hinrimil 5.8 heeft een ingebouwde wissel systeem van 8 schijven.

Freesmachines

Handheld 3D Scanners

Mengmachines

De Mengmachines van Schouten Dental zijn speciaal ingericht op de siliconen verpakkingen. Het eenvoudig mengen van twee componenten giet siliconen wat kant en klaar gemixt uit de machine vloeit. Ook hebben wij mengmachines voor de 6Kg verpakkingen van de Cuvetteloze dupliceer techniek (Siladent). De machines voor de 5 kg verpakkingen van onze overige siliconen zijn ook in het assortiment opgenomen. Naast de handige siliconen machines zijn er diverse mogelijkheden voor het mengen en verwerken van gips en inbedmassa’s.

Mengmachines

Handheld 3D Scanners
Webwinkel